• LaleLand

3 εύκολοι τρόποι για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης του παιδιού σας με το νερό


Είναι σημαντικό για τα παιδιά να γνωρίζουν πώς να κολυμπούν - όχι μόνο για να διασκεδάσουν στο νερό αλλά και για να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Έχω περάσει καλοκαίρια και καλοκαίρια με τα παιδιά να υποφέρουν από φόβο για τη θάλασσα. Αυτό το άγχος εκδηλώνεται με μυριάδες τρόπους: κλαίνε, ουρλιάζουν, αρνούνται να δοκιμάσουν, προσκολλούνται επάνω μου ή στον μπαμπά ή με αγνοούν εντελώς. Οι γονείς συχνά αναρωτιόμαστε εάν μπορούμε να εργαστούμε με το παιδί μας στο σπίτι για να αποφύγουμε αυτά τα θέματα κατά τη διάρκεια των εξορμήσεών μας στη θάλασσα.


Η απάντηση είναι "ναι". Στην πραγματικότητα, προτείνω στους γονείς να αρχίσουν να δουλεύουν με τα παιδιά τους όσο το δυνατόν νωρίτερα, να δημιουργήσουν ευχάριστες αναμνήσεις με το νερό.


Εάν το παιδί σας είναι διστακτικό, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή του και να μεγιστοποιήσετε το χρόνο διασκέδασης στη θάλασσα.


1. Κάντε το διασκεδαστικό

Σε όλο αυτό το διάστημα έχω μάθει ότι ο μεγαλύτερος φόβος για τα παιδιά είναι να βάζουν τα μάτια τους στο νερό. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φυσούν φυσαλίδες από το στόμα και τη μύτη τους, αλλά όταν πρόκειται να βυθιστούν τα μάτια τους, σχεδόν κάθε παιδί βιώνει κάποιο δισταγμό. Το να ξεπεράσουμε αυτό είναι σημαντικό για να μάθουμε να κολυμπάμε επειδή το να κρατάμε το κεφάλι μας κάνει το κολύμπι εξαιρετικά κουραστικό. Ευτυχώς, η εργασία πάνω σε αυτό είναι απλή με τη βοήθεια παιχνιδιών.

Τα παιχνίδια βύθισης παρέχουν την τέλεια λύση για τα μάτια-στην πράξη. Ξεκινήστε με παιχνίδια που μπορείτε εύκολα να τραβήξετε όπως επιπλέοντα μπαστουνάκια και δακτύλιους. Όχι μόνο έχουν μεγάλη επιφάνεια συγκράτησης, αλλά και ανυψώνονται στο νερό. Όταν το παιδί πλησιάζει, συνεχίζετε να το απομακρύνετε.


Μόλις το παιδί σας αισθάνεται άνετα με αυτά, προχωρήστε στα παιχνίδια που βυθίζονται και σε αντικείμενα που είναι πιο δύσκολα να πάρουν, όπως νομίσματα. Αυτά τα βυθίσματα απαιτούν από το παιδί σας να βυθιστεί μακρύτερα και περισσότερο, επιτρέποντάς του να ασκεί σταθερή, αργή εκπνοή.

Τα πλωτά παιχνίδια είναι εξίσου ωφέλιμα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στο νερό. Αν το παιδί σας μπορεί να κολυμπήσει μόνο του, φτάνοντας στα παιχνίδια που επιπλέουν, αυτό του παρέχει ουσιαστική πρακτική επέκτασης του βραχίονα.


2. Κάντε το δικό τους

Εκτός από καθαρά ψυχαγωγικά παιχνίδια, θεωρώ ότι τα παιδιά εμπνέονται από το να έχουν δικό τους εξοπλισμό. Δίνοντας στο παιδί σας τα δικά του εργαλεία κολύμβησης, τους δίνει την αίσθηση της ιδιοκτησίας πάνω στο νερό, καθιστώντας την κολύμβηση πιο εύκολη. Ευτυχώς, τα εργαλεία που κολυμπούν τα παιδιά είναι αρκετά φτηνά. Σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι πτερύγια ή ένα ζευγάρι γυαλιά.

Τα πτερύγια είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο οικοδόμησης εμπιστοσύνης επειδή ενισχύουν την προώθηση. Τα πτερύγια διορθώνουν επίσης τις κακές συνήθειες, όπως τις κλοτσιές και την πτώση των ποδιών μέσα στο νερό. Λειτουργούν καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται στη σωστή θέση και παρέχουν λιγότερη προώθηση όταν χρησιμοποιούνται σε λάθος θέση. Τα παιδιά σας θα το καταλάβουν αρκετά γρήγορα.

Τα γυαλιά επιτρέπουν στα παιδιά να αισθάνονται πιο άνετα βάζοντας το πρόσωπό τους στο νερό. Επιλέξτε γυαλάκια διακοσμημένα με τους αγαπημένους τους παιδικούς χαρακτήρες για μεγαλύτερη οικειότητα και βουτιές χωρίς δεύτερες σκέψεις!

3. Εμπλέξτε οικογένεια και φίλους

Ο χρόνος που περνάτε με την οικογένεια και τους φίλους σας στη θάλασσα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διεγείρετε το πνεύμα κολύμβησης του παιδιού σας. Ακόμα κι αν φοβούνται, έχω διαπιστώσει ότι η συνοδεία από έναν ξάδελφο ή στενό φίλο, είναι ευεργετική. Ο ανταγωνισμός μπορεί πραγματικά να είναι επωφελής, παρακινώντας τα παιδιά να προσπαθήσουν πιο σκληρά, παρά τις ανησυχίες τους.

Βλέποντας ένα άλλο παιδί να κολυμπά, καθιστά ευκολότερο να οπτικοποιήσουν τον εαυτό τους να το κάνει.

Τα παιδιά που πάσχουν από φόβο για το νερό πρέπει να έχουν περισσότερες θετικές εμπειρίες για να τους παρακινήσουν να δοκιμάσουν. Ένα παιδί που σκέφτεται το νερό ως ένα τρομακτικό μέρος δεν έχει κανένα κίνητρο να βάλει το πρόσωπό του μέσα, να απομακρυνθεί ή να προσπαθήσει να κινητοποιηθεί από μόνο του. Ένα παιδί που σκέφτεται το κολύμπι ως διασκεδαστικό και συναρπαστικό θέλει να δοκιμάσει νέα πράγματα και να εξερευνήσει το υποβρύχιο περιβάλλον, κάνοντας το κολύμπι πολύ πιο εύκολο.


Είναι σημαντικό για τα παιδιά να γνωρίζουν πώς να κολυμπούν - όχι μόνο για να διασκεδάσουν στο νερό αλλά και για να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.


Τα παιδιά μικρής ηλικίας μπορούν να επωφεληθούν από μαθήματα κολύμβησης, οπότε τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας είναι μια μεγάλη στιγμή για να ξεκινήσετε. Βέβαια, η απόφαση ενός γονέα να ξεκινήσει μαθήματα κολύμβησης σε μικρή ηλικία πρέπει να εξατομικεύεται με βάση τη συχνότητα έκθεσης του παιδιού στο νερό, τη συναισθηματική ωριμότητα, τους φυσικούς και γνωστικούς περιορισμούς και τις ανησυχίες για την υγεία που σχετίζονται με τις πισίνες.


26 views0 comments

© 2023 by Lovely Little Things. Proudly created with Wix.com

JOIN MY MAILING LIST

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook Social Icon