• LaleLand

Γιατί τα ευαίσθητα παιδιά θα κάνουν τον κόσμο καλύτεροΤα ευαίσθητα παιδιά είναι αυτοί οι ιδιαίτεροι, περίεργοι, παρατηρητικοί άνθρωποι. Παρατηρούν όταν είστε λυπημένοι και ρωτούν να μάθουν το λόγο. Είναι παθιασμένοι. Δεν είναι μόνο παιδιά που "κλαίνε εύκολα" ή "ντροπαλά". Είναι συχνά ώριμες ψυχές με μεγάλες καρδιές που θέλουν να κάνουν τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους.


Έχουν ένα φως μέσα τους και είναι καθήκον μας να τα βοηθήσουμε να αισθάνονται άνετα αφήνοντάς τα να λάμψουν στον κόσμο.


Σίγουρα μερικές φορές βάζουν τα κλάματα επειδή οι κάλτσες τους ενοχλούν στα δάχτυλα των ποδιών τους ή μπορεί να ρίξουν μερικά επιπλέον δάκρυα για να πάρουν το παιχνίδι τους πίσω, απ'όσο ένα άλλο παιδί - αλλά αυτές είναι οι ιδιορρυθμίες τους και όλοι μας έχουμε.


Έχω διαπιστώσει ότι οι πιο πολλές από τις ικανότητες και τις ιδιαιτερότητες των ευαίσθητων παιδιών μας είναι όμορφα δώρα, όχι "ελαττώματα".


Το φως τους είναι μαγικό. Το γνωρίζω γιατί μεγαλώνω ένα πολύ ευαίσθητο παιδί.


Είναι περίεργος για τον κόσμο. Νοιάζεται και αντιδρά όταν βλέπει να γίνεται κάποια αδικία. Μιλάει για το πώς αισθάνεται.


Αυτά τα ευαίσθητα παιδιά μας πρόκειται να κάνουν μεγάλα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο. Γιατί;


1. Γιατί αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα

Τα συναισθήματά τους. Και τα συναισθήματά σου. Δίνουν προσοχή στο πώς αισθάνονται οι άλλοι άνθρωποι. Θέλουν να βοηθήσουν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα αν οι άλλοι είναι θυμωμένοι, λυπημένοι ή απογοητευμένοι. Θέλουν να γιορτάσουν μαζί τους αν είναι χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι.

Τα ευαίσθητα παιδιά μπορούν συχνά να αναγνωρίσουν το πώς νιώθουν και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Αυτό είναι ένα δώρο και θα είναι για το υπόλοιπο της ζωής τους. Φαντάζεστε έναν κόσμο όπου όλοι οι ενήλικες θα ήταν διατεθειμένοι να ασχολούνται με το ευρύ φάσμα των συναισθημάτων τους με έναν υγιή τρόπο; Ίσως έτσι θα μπορούσαμε να φέρουμε περισσότερη αγάπη σε αυτόν τον κόσμο.


2. Γιατί είναι συμπονετικοί

Το γεγονός ότι είναι τόσο εναρμονισμένα με το πώς αισθάνονται, τους καθιστά εύκολο να αντιληφθούν πώς αισθάνονται οι άλλοι.


Ο γιος μου με έχει δει να κλαίω. Φαίνεται ότι η καρδιά του σπάει όταν βλέπει ένα δάκρυ στο πρόσωπό μου. Θα με αγκαλιάσει, θα με φιλήσει, θα με ρωτήσει τι συμβαίνει, πώς μπορεί να βοηθήσει. Θέλει να με φροντίσει.


3. Γιατί είναι δημιουργικοί

Τα ευαίσθητα παιδιά έχουν συνήθως απίστευτη φαντασία. Είναι ονειροπόλοι. Η δημιουργικότητά τους λάμπει μέσα από όλα όσα κάνουν, ιδέες τους έρχονται εύκολα. Δείχνουν μεγάλη αγάπη για τις τέχνες και εμπνέονται από την ομορφιά που βρίσκουν στον κόσμο. Παρατηρούν τη μικροσκοπική κάμπια που σέρνεται στο πεζοδρόμιο και τα φουσκωτά σύννεφα στον ουρανό. Οι ευαίσθητοί μας είναι καινοτόμοι. Μεγαλώνουμε τον επόμενο Mark Zuckerberg!😉


4. Γιατί είναι υποστηρικτικοί

Προσπαθούν να στηρίξουν τους γύρω τους, να μην τους τσακίσουν. Πιστεύουν στους ανθρώπους και θέλουν να τους δουν καλά. Θέλουν να κάνουν ευτυχισμένους τους ανθρώπους που αγαπούν.

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι συχνά σπουδαίοι ακροατές - θέλουν να γνωρίσουν τους ανθρώπους και να καταλάβουν τι σκέφτονται και νιώθουν. Θέλουν να είναι εκεί για σας όταν τους χρειάζεστε.5. Γιατί είναι μοναδικοί

Μπορούν συχνά να φέρουν μια άλλη προοπτική στο τραπέζι επειδή τείνουν να σκέπτονται διαφορετικά. Είναι διορατικοί - θέλουν να πάρουν το χρόνο τους, να μείνουν μόνοι τους και να ξοδέψουν χρόνο με τις σκέψεις τους. Εκτιμούν τις στιγμές ηρεμίας και ησυχίας. Οι ευαίσθητοί μας είναι στοχαστές.


Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι αρκετά διαισθητικοί - φαίνεται ότι ξέρουν ακριβώς τα πράγματα, ακούν το ένστικτό τους. Αυτό τους επιτρέπει να "διαβάζουν" τους ανθρώπους. Μπορούν να αισθάνονται αν είστε γνήσιοι ή όχι.


6. Γιατί έχουν στρατηγικές

Τα πολύ ευαίσθητα παιδιά αντιλαμβάνονται γρήγορα τις λεπτές αλλαγές, προτιμούν να σκέφτονται βαθιά πριν ενεργήσουν και γενικά συμπεριφέρονται συνειδητά.

Η προσοχή τους στη λεπτομέρεια είναι εντυπωσιακή. Κάνουν πολλές ερωτήσεις. Εξετάζουν τις καταστάσεις διεξοδικά. Τα ευαίσθητα παιδιά μας είναι οι αυριανοί ηγέτες!

13 views0 comments

© 2023 by Lovely Little Things. Proudly created with Wix.com

JOIN MY MAILING LIST

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook Social Icon